Vrijwilligers

Brouwerij Bosch draait op ca. 25 vrijwilligers, die als gids, gastvrouw/-heer, lid van de klusploeg of poetsploeg of als bestuurslid dan wel adviseur, belangeloos en zonder bezoldiging of vergoeding actief zijn voor de stichting. 

Allemaal dragen zij op onmisbare wijze bij aan de doelstellingen van de stichting: het in stand houden/restaureren van de brouwerij als Industrieel monument.

Ook belangstellend om als vrijwilliger bij te dragen in de rol van gids ( NL/DE/EN/FR ), gastheer/vrouw aan de bar, klus/onderhoud, poetsen/cleaning ( 1 of 2 per mnd. ), archief-onderzoek ( of combinatie van rollen ). Informeer eens vrijblijvend.

Gids, gastvrouw/-heer

Elke week staat deze groep paraat voor de ontvangst van onze bezoekers!  Ze gidsen in de talen Nederlands, Duits, Engels en Frans de individuele bezoekers door de brouwerij en ook elke bezoekersgroep, die gebruik wil maken van onze andere rondleidingen. Onze vrijwilligers zijn gastvrij en beschikken over enorm veel kennis over de brouwerij- en familie-historie alsmede het brouwproces.


Klusploeg

We prijzen ons gelukkig met een solide groep vrijwilligers die technische werkzaamheden verricht! De klusploeg voert bijna wekelijks met kennis en daad werkzaamheden uit aan het complex, zoals onderhoud aan machines, technische installaties, schilderwerkzaamheden, inrichtingswerkzaamheden, etc. Dat bespaart enorm op het inhuren van bedrijven. De mensen met het oliekannetje, als het ware! 


Poetsploeg

Alles kan nog zo goed voor elkaar zijn, als het complex niet wordt onderhouden, dan verloedert de zaak. En het behoud van het brouwerijcomplex voor de toekomst staat altijd voorop. Wie Brouwerij Bosch heeft bezocht weet dat alles 'spick&span' wordt onderhouden. Een stijlkamer in het brouwershuis moet wekelijks worden onderhouden, zoals zo meer onderdelen van het complex. Niet altijd te zien, maar zeker noodzakelijk! Poetsen door vrijwilligers is 1 middag per maand.


Bestuur

Het bestuur is verantwoordelijk voor het behoud/de restauratie van de brouwerij als industrieel monument en regelt de gang van zaken binnen het brouwerijcomplex, zorgt voor deugdelijke begrotingen en maakt beleid voor nu en in de toekomst.

Het stichtingsbestuur bestaat uit: voorzitter Erwin Gerardu en leden Inekey Brand, Rutger Bronsveld ( secr. ), Mieke Beaumont, René Brouwers ( penningm. ) , Joes Minis en Sjoerd Humblé.