Welkom bij Brouwerij Bosch


Brouwerij-bezoek én proeverij ( € 12 p.p. ).


 Brouwerij Bosch  is nog dicht vanwege de  corona-maatregelen. Wel verkopen we onze speciaalbieren ( 4pack ad  € 12  met 2 flesjes Saison de Maestricht  -blond- en 2 flesjes L'Empereur de Maestricht  - donker- ). Leuk cadeau-idee of lekker voorproeven als 'smaakmaker' voor een toekomstig bezoek. Gratis thuisbezorging in Maastricht e.o. Bel even ( zie contact ) of Click & Collect (schrijf een mail, zie contact ).  Afhalen kan ook op zaterdag bij de brouwerij tussen 14.00 en 17.00 uur ( Wycker Grachtstraat 26, Maastricht ).

Zodra het wederom mogelijk is om een rondleiding te reserveren ( individuelen en groepen ) wordt dit direct op onze site vermeld.

Brouwerij Bosch is de laatste complete stadsbrouwerij van Maastricht. Als industrieel erfgoed is het complex uniek voor Nederland. Het is volledig intact met mouterij, brouwerij en brouwerswoning!

Sinds 1758 werd hier bier gebrouwen. In 1827 kwam de brouwerij in handen van Nicolaas Bosch. Hij en zijn nazaten hebben de brouwerij doen uitgroeien tot een van de grootste brouwerijen van Maastricht.

In 1970 kwam er een einde aan het brouwen van bier. Vanaf dat moment is de tijd hier stil blijven staan!

De 5 etages tellende mouterij, de brouwinstallaties en de brouwerswoning geven de bezoekers een goed beeld hoe een eeuw geleden bier werd gebrouwen en hoe de “Grand Chique de Maestricht” woonde.


Download hier onze folder voor een eerste kennismaking.