Welkom bij Brouwerij Bosch


Brouwerij-rondleiding én proeverij ( € 12 p.p. ).

 
Beleef en proef brouwhistorie in dit unieke brouwcomplex.  Vanwege lockdown is de brouwerij voorlopig gesloten. Individuelen en groepen welkom.  Alleen toegang met corona-check & ID. I.v.m. covid wordt de groepsgrootte teruggebracht tot 6 - 8 personen, afhankelijk van aantal huishoudens met inachtneming van 1,5 mtr afstand.  Individuelen kunnen iedere vrijdag en zaterdag vanaf 14.00 uur boeken. Groepen ( vanaf 4 pers. ) iedere dag. Losse verkoop van onze bieren iedere zaterdag tussen 14.00 en 17.00 uur ( afhalen ). Zie ook onze nieuwe rondleiding ' Grande chique de Maastricht ' ( met koffie en bonbons & Bosch-bier ; duur ca. 2 uur ).

Brouwerij Bosch is de laatste complete stadsbrouwerij van Maastricht en nog volledig intact met mouterij, brouwerij en brouwerswoning!  

Sinds 1758 werd hier bier gebrouwen. In 1827 kwam de brouwerij in handen van Nicolaas Bosch. Hij en zijn nazaten hebben de brouwerij doen uitgroeien tot een van de grootste brouwerijen van Maastricht.

In 1970 kwam er een einde aan het brouwen van bier. Vanaf dat moment is de tijd hier stil blijven staan!

De 5 etages tellende mouterij, de brouwinstallaties en de brouwerswoning geven de bezoekers een goed beeld hoe een eeuw geleden bier werd gebrouwen en hoe de “Grand Chique de Maestricht” woonde.


Download hier onze folder voor een eerste kennismaking.