Welkom bij Brouwerij Bosch


Brouwerij-rondleiding én proeverij ( € 13,50 p.p. ).

 
Beleef en proef brouwhistorie in dit unieke brouwcomplex. Individuelen / groepen etc. welkom.  Individuelen / kleine groepen kunnen iedere vrijdag en zaterdag vanaf 14.00 uur boeken. Groepen ( vanaf 6  pers. ) iedere dag van de week. Losse verkoop van onze bieren iedere zaterdag tussen 14.00 en 17.00 uur ( afhalen ). Zie ook onze nieuwe rondleiding ' Grand chique de Maastricht ' ( met koffie en bonbons & Bosch-bier ; duur ca. 2 uur ) en Maquette Maastricht 1867 & Brouwerij-momentje.

Brouwerij Bosch is de laatste complete stadsbrouwerij van Maastricht en nog volledig intact met mouterij, brouwerij en brouwerswoning!  

Sinds 1758 werd hier bier gebrouwen. In 1827 kwam de brouwerij in handen van Nicolaas Bosch. Hij en zijn nazaten hebben de brouwerij doen uitgroeien tot een van de grootste brouwerijen van Maastricht.

In 1970 kwam er een einde aan het brouwen van bier. Vanaf dat moment is de tijd hier stil blijven staan! Vanaf juli 2022 wordt er weer kleinschalig gebrouwen.

De 5 etages tellende mouterij, de brouwinstallaties en de brouwerswoning geven de bezoekers een goed beeld hoe een eeuw geleden bier werd gebrouwen en hoe de “Grand Chique de Maestricht” woonde.


Download hier onze folder voor een eerste kennismaking.

EREPENNING VOOR DE VRIJWILLIGERS VAN BROUWERIJ BOSCH

De gemeente Maastricht heeft De Trichter toegekend aan de vrijwilligers van brouwerij Bosch. Burgemeester Annemarie Penn-te Strake reikte de onderscheiding uit.
De Trichter is een erepenning die wordt toebedeeld aan mensen of groepen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de stad.
„De kleine, ambachtelijke museumbrouwerij in Wyck wordt gerund door een stichting die volledig uit vrijwilligers bestaat. Ze staan niet alleen borg voor het behouden van de Maastrichtse brouwerijhistorie, maar ook voor het in- en exterieur van het historische pand aan de Wycker Grachtstraat. In het gebouw zijn vrijwel alle onderdelen van de historische brouwerij intact gebleven”, zo motiveert het stadsbestuur de toekenning.

AWARD volunteers / AWARD ehrenamtlichen Mitarbeiter


LOEDE PIN VEUR BROUWERIJ BOSCH!

14 februari 2023

LOEDE PIN VEUR BROUWERIJ BOSCH!
Eder jaor iere veer ‘ne persoen of instèlling dee ziech bezunder verdeenstelek heet gemaak veur Mestreech en Wiek in ‘t bezunder mèt de “Loede Pin”.
Dit jaor höbbe veer de “Loede Pin” oetgereik aon Stiechting Brouwerij Bosch. In de Wieker Grachstraot ligk de lèste complete stadsbrouwerij vaan Mestreech mèt mouterij, brouwerij en brouwerswoening. Sinds 1758 is dao beer gebrouwe. Brouwerij Bosch greujde oet tot ein vaan de groetste brouwerije vaan eus stad. In 1970 kaom dao ‘n ind aon. Venaof dat momint is d’n tied stèl blieve stoon. Venaof aofgeloupe jaor weurt weer kleinsjaoleg gebrouwe bij Brouwerij Bosch. De stiechting Brouwerij Bosch heet deveur gezörg tot de brouwerij in stand weurt gehawwe es industrieel momumint. ‘t Pand is gerestaureerd en dao weure roondleiinge, beerpreuverije en eveneminte georganiseerd. Zoe weurt de traditie vaan ‘t brouwe vaan beer in eus sjoen Wiek in stand gehawwe en is de historie veur ederein ziechbaar! ‘ne Chapeau veur ‘t werk vaan de stiechting en vaan de vrijwèllegers!

De Keemeleers

AWARD volunteers / AWARD ehrenamtlichen Mitarbeiter