Brouwerswoning
Als Willem August Bosch in 1870 de leiding van de brouwerij krijgt, wordt het mouten en brouwen verplaatst van de Rechtstraat 61 naar de Wycker Grachtstraat. Het brouwershuis werd verbouwd en vergroot. Het nieuwe woonhuis van de familie Bosch ademt nog steeds de sfeer uit van het 'fin-de-siècle'. De neoklassieke stijl uit het einde van de 19e eeuw kenmerkt grotendeels het interieur van de stijlkamers. Zo woonde de 'Grand Chique de Maestricht' in die tijd!
Op de benedenverdieping is de hal met het imposante trappenhuis, de salon, de directiekamer, de keuken en op de cour de volière met privaat (wc). Op de 1e verdieping zijn de woonkamer en een slaapkamer, allemaal in originele staat behouden.

Gang en hal
Het 'pièce-de-résistance' is het rijk gedecoreerde trappenhuis met de vrij hangende wenteltrap en gietijzeren leuning en vier muurnissen met gipsen beelden uit 1840. Enige tijd terug is in het trappenhuis een unieke marmerschildering uit 1870 ontdekt en gerestaureerd. Ook in de gang zijn marmerschilderingen en een landschaps-decoratie ontdekt. Natuurlijk moeten ook deze schilderingen gerestaureerd worden. De restauraties worden grotendeels bekostigd door de gewaardeerde bijdragen van vele fondsen ( zie verderop ) en staan natuurlijk onder begeleiding van bekende deskundigen. Zie voor meer info en foto's o.a. de Fotogallerij.
Salon Hermalle
Deze stijlkamer is genoemd naar de zomervilla van de familie Bosch, in Hermalle-sous-Argenteau (Visé). Het met bronzen ornamenten versierde mahonie- houten ameublement in neo-empirestijl uit 1870, komt uit die villa. De tafel is gedekt met een Maastrichts blauwwit eetservies van de Société Céramique, decor Mûres. Op de gedekte tafel en in de vitrinekast een geslepen kristallen servies van Val-Saint-Lambert (Seraing).


Directiekamer
Deze stijlkamer heeft een mahoniehouten meubilair uit de jaren 1910-1930 in art deco stijl: een directietafel met 5 stoelen en twee boekenkastjes. In deze twee kastjes en in de grote kast is het bedrijfsarchief van de brouwerij opgeborgen. Boven de marmeren schouw een grote houten spiegel met gipsen ornamenten van druivenranken en bloemen.
De cour
Tussen woonhuis en de brouwerij bevindt zich op de cour het privaat (wc), verborgen achter een deurtje van een prachtige 'art nouveau' houten volière met in het dak de duiventil, in het middengedeelte de volière voor de zangvogels en in het onderste gedeelte met de vier luikjes de verblijfplaats voor jonge fazanten of kwartels. Ernaast ligt het dubbelluik op de cour, de toegang tot de voormalige bierkelders.


De keuken
Dit vertrek met een Leuvense stoof en grote muurkasten ligt aan het einde van de lange gang voorbij de cour in het verlengde van het woonhuis. Tegenover de keuken in een nis van de gang het aardewerken waterkraantje om de handen te wassen na terugkeer van het privaat (wc).
Luikse kamer
Genoemd naar de 19e-eeuwse lambrisering, dressoir en kast uit het land van Herve (Luik). Ook in deze kamer een monumentale marmeren schouw waarop een verguld koperen klokkenstel, met kandelaars uit 1860. Links en rechts van de schouw twee 19e-eeuwse olieverfschilderijen, voorstellende een groentevrouw met hondenkar. Op de laat 18e-eeuwse eikenhouten commode (ook land van Herve), staat een grote art nouveau vaas van de Haagse plateelbakkerij Rozenburg.


Slaapkamer
Het ameublement van bed, nachtkastjes, kaptafel met spiegel en kledingkast stamt uit de jaren '30. Een gedeelte van de slaapkamer werd rond 1965 ingericht als badkamer. Aan de wand boven het bed de portretten van Maria Catharina Melotte (1843-1900) en Willem August Bosch (1831-1883), waarschijnlijk gemaakt ter gelegenheid van hun huwelijk in 1874.