Maquette Maastricht 1867

MAQUETTE MAASTRICHT 1867


Enthousiaste vrijwilligers van Stichting Maastricht 1867 bouwen al een aantal jaren aan een maquette van de stad Maastricht zoals deze uitzag in het jaar 1867. In dat jaar werd Maastricht afgevoerd van de lijst der vestingsteden en kon de stad zich ontwikkelen van een vestingstad naar een industriestad. 
De maquette wordt zo exact mogelijk gebouwd op een schaal van 1:500. Alle gebouwen worden met de hand gemaakt, soms van hout, meestal van papier, waarna ze geschilderd worden. Elk huis, elk raam, elk luikje en elke schoorsteen wordt precies nagebouwd aan de hand van historische bronnen. De maquette groeit nog steeds en is te bewonderen op de tweede verdieping van onze mouterij.
Het programma begint met koffie in de mouterij en vervolgens wordt op een luchtige en informatieve manier uitleg gegeven over maquettes in het algemeen, de diverse maquettes van Maastricht en het
bouwen van de maquette van 1867. Dat is een heel secuur werkje. Na de uitleg kunt u op uw gemakde maquette bekijken en een “bouwvakker” van de maquette laat u graag zien hoe het bouwen in zijn werk gaat.
De kosten van dit ca. 1 uur durende programma bedragen € 6,75 p.p.
Minimale betaling is € 40,50 (6 gasten). Maximale deelname is 15 gasten. De presentatie is alleen in het Nederlands mogelijk en niet op vrijdag- en  zaterdagmiddag.

Extra informatie:
Startpunt van het programma: Mouterij Brouwerij Bosch, Wycker Grachtstraat 26 Maastricht. De maquette bevindt zich op de 2e verdieping van de mouterij en is via een trap bereikbaar. Daarom is dit programma helaas niet geschikt voor mensen die moeilijk ter been zijn.


Dit programma is ook uit te breiden met een bezoek aan de brouwerswoning met als afsluiting een glas bier in de gelagkamer van de brouwerij. Het programma duurt dan 2 uur en de prijs totale bedraagt dan € 13,75  p.p. Zie voor meer informatie hierover het arrangement Maquette 1867 & Brouwerij.

Extra informatie
Prijs p.p.: € 6,75
Duur: 1 uur ( beschikbaar )

Terug naar overzicht

Reserveren: Maquette Maastricht 1867

Na ontvangst van Uw verzoek berichten wij U of Uw aanvraag mogelijk is. Zo ja dan zenden wij U dit formulier per email retour met onze bevestiging