Bieren van Brouwerij Bosch

De twee bieren van Brouwerij Bosch zijn nu ook los te koop (4pack ad € 12). Op afspraak af te halen of gratis thuis bezorgd in Maastricht en omgeving. Bel even ( zie contact ). Een leuk carnavals- of cadeau-idee. 

Het archief van Brouwerij Bosch bevat een origineel receptenboek uit de 20e eeuw. Hierin staan de brouwschema’s van oude Boschbieren zoals 'Bière de Maestricht', 'Double Saison' en een 'Stout'. Deze recepten zijn vooral in het Frans geschreven, de taal van de gegoede burgerij van Maastricht, zoals de familie Bosch.

Op dit moment laten wij enkele van deze bieren elders brouwen, maar de wens is dat er op termijn bij Brouwerij Bosch een nieuwe, eigen microbrouwerij komt. Zodat de bieren van toen, weer op deze locatie worden gebrouwd! Een hele uitdaging, die we met veel plezier zullen aangaan!

Om u nu de bieren van Bosch te laten proeven, zijn 2 bieren op basis van het oude receptenboek elders gebrouwen. U kunt ze proeven in de gelagkamers van de brouwerij.

Proost!

Saison de Maestricht

Eind 19e eeuw had de familie Bosch brouwerijen in Luik èn Maastricht. Daar werd een 'Saisonbier' gebrouwen, in die tijd een zeer populair bier. Dit bier staat nu opnieuw in de belangstelling en op basis van het oude receptenboek is dit 'Saison de Maestricht' voor Brouwerij Bosch gebrouwen. Het is een blond bier van hoge gisting met nagisting op fles en een alcoholpercentage van 6%. Een lekker bier voor zomerse dagen.


l'Empereur de Maestricht

'l’Empereur de Maestricht' is een donkerkleurig bier van hoge gisting en wordt ook naar oud recept gebrouwen. Door het gebruik van donkere mouten heeft het toetsen van karamel en past het bijvoorbeeld uitstekend bij een stoofpotje van rundvlees. Maar ook op een avond met vrienden zal dit bier zeker in de smaak vallen. Het alcoholpercentage is 7,5%.


De gelagkamers

In de gelagkamers van Brouwerij Bosch kunnen bezoekers genieten van ambachtelijke bieren. De gelagkamers zijn de ware pareltjes van de brouwerij.

De Keizerzaal

In de Keizerzaal kunnen bezoekers plaatsnemen aan tafels die afkomstig zijn van een voormalig Belgisch staminee, in 2007 geschonken door het Industrion uit Kerkrade. Ook is hier meubilair uit de eigen brouwerij geplaatst. Verder zorgen historische foto’s en diverse brouwersattributen voor een sfeervolle entourage.


De Ridderzaal

Een hommage aan de Maastrichtse brouwerij 'De Ridder' van de familie Van Aubel, vooral bekend om de 'Wieckse Witte'. Brouwerij 'De Ridder' sloot in 2002 de deuren. Tijdens de restauratie van Brouwerij Bosch (2015/2016) heeft 'Stichting De Ridder' substantieel bijgedragen aan de realisatie van deze gelagkamer. Uit het café van 'De Ridder' hebben voorwerpen, zoals de glas-in-loodramen, hier een mooie plek gekregen.