Slideshow-01 Slideshow-02 Slideshow-03 Slideshow-04 Slideshow-05 Slideshow-06 Slideshow-07 Slideshow-08 Slideshow-09

Voor groepen

De voormalige stoombierbrouwerij de Keyzer N.A. Bosch is een industriëel-archeologisch monument. Zowel de gebouwen als de inrichting dateren uit 1885-1930 en zijn als beschermd rijksmonument geclassificeerd. In 1970 werd deze Maastrichtse brouwerij van de familie Bosch gesloten. Er wordt dus niet meer gebrouwen.
im_rondleiding2
Op afspraak is het mogelijk dit voor Nederland unieke complex te bezichtigen. Onder leiding van een gids bezoekt U de vloermouterij en ook de verschillende afdelingen van de brouwerij, zoals het (deels open!) brouwhuis, de legkelders en de bottelarij. De gids laat U zien aan de hand van de nog aanwezige installaties hoe vroeger bier gebrouwen werd.

De rondleiding duurt ongeveer één uur. Na afloop van de rondleiding is het mogelijk om in de gelagkamer 2 Speciaal bieren te proeven. 

Kosten van de rondleiding, incl proeverij van twee speciaal bieren bedragen € 11,00 per persoon met een minimum van € 99,00 per groep. Alléén de rondleiding, zonder proeverij, kost € 6,00 per persoon met een minimum van € 60,00 per groep.

 

im_kaartje

Stoombierbrouwerij de Keyzer N.A. Bosch (in de volksmond Brouwerij Bosch) is gelegen aan de Wycker Grachtstraat 26, Maastricht (stadsdeel Wyck).

Maak een reservering