Historisch Brouwershuis

Na entree via de voordeur van het pand Rechtstraat 61 wordt u mee 'teruggenomen' naar het einde van de 19e eeuw, de tijd van het Frans sprekende “Grand Chique de Maestricht”. De monumentale brouwerswoning van de familie Bosch is nog geheel in oude stijl. Op de benedenverdieping bezoeken we de statige directiekamer, de Hermalle-salon met een prachtig gedekte tafel, de authentieke keuken en een cour compleet met volière en een privaat (WC). Piece de resistance is de prachtige hal met wenteltrap met de unieke Sarracolin-marmerschildering. Deze marmer-imitatie ( een compositie met 6 marmersoorten ) uit 1870 is een zeldzame vondst voor Zuid-Nederland en België en onlangs prachtig gerestaureerd. Op de 1e verdieping bezoeken we Luikse kamer en één van de slaapkamers van de familie Bosch in originele staat. Een bijzonder element tijdens deze tour is nog het Maastrichts keramiek van N.A. Bosch.

Bezoekers worden ontvangen in de Luikse kamer of de directiekamer met koffie of thee, geserveerd met Maastrichtse bonbons. De gids leidt u daarna rond in de historische brouwerswoning en vertelt het verhaal van de familie Bosch. 

Het programma kan worden uitgebreid met een Bosch speciaal bier ( € 3 ) dan wel fris of wijn voor niet-bierdrinkers ( in één van de gezellige gelagkamers van de brouwerij ). De maximale groepsgrootte is 6 gasten.

 

De kosten per persoon bedragen € 9,75, met een minimumbedrag van € 58,50

Extra informatie
Prijs p.p.: € 9,75
Duur: 1 uur

Terug naar overzicht

Reserveren: Historisch Brouwershuis

De kosten per persoon bedragen € 9,75, met een minimumbedrag van € 58,50

Na ontvangst van Uw verzoek berichten wij U of Uw aanvraag mogelijk is. Zo ja dan zenden wij U dit formulier per email retour met onze bevestiging