Slideshow-01 Slideshow-02 Slideshow-03 Slideshow-04 Slideshow-05 Slideshow-06 Slideshow-07 Slideshow-08 Slideshow-09

Arrangementen voor groepen

In samenwerking met VVV-Maastricht bieden wij u een 2-tal arrangementen aan die bestaan uit een wandeling o.l.v. een VVV-gids in combinatie met een bezoek en proeverij bij brouwerij de Keyzer. Nieuw is een bezoek aan de brouwerswoning met koffie en heerlijke Maastrichtse bonbons

ARRANGEMENT “DE DORST VAN MAASTRICHT”
Dit programma begint met een stadswandeling door het oude centrum van Maastricht waarbij de VVV-gids verhalen en anekdotes vertelt over de dorst van de Maastrichtenaren vanaf de Middeleeuwen tot heden. Over de dorst naar water, dat nog tot in de 20ste eeuw vervuild kon zijn en dodelijke ziektes als cholera kon veroorzaken, maar vooral natuurlijk over de dorst naar wijn en bier. De vele brouwerijen, de eerste herbergen en de vele cafés in de stad staan centraal.

De wandeling eindigt bij stoombierbrouwerij de Keyzer van de familie Bosch. Na het proeven van een heerlijk speciaalbier laat de brouwerij-gids het mouthuis, het brouwhuis, de gistkelders, de bottelarij en het woonhuis van de brouwer zien en krijgt u een goed beeld hoe hier vroeger gewerkt en geleefd werd.

Als afsluiting van dit arrangement wordt in de gelagkamer nog een speciaalbier geschonken, vergezeld van zoutjes en kaashapjes.

Vertreklocatie: VVV-kantoor, Kleine Staat 1, 6211 ED Maastricht

Duur: ca. 3 uur

Prijs: € 18,50 p.p. vanaf 10 deelnemers

ARRANGEMENT “WYCK IS MAGNIFIQUE”

Het programma begint bij het station van Maastricht, gelegen in het stadsdeel Wyck. Met een VVV-gids maakt u een ca. 1 uur durende wandeling in deze historische en momenteel zeer trendy wijk van Maastricht met o.a. leuke boutiques, mooie winkels en restaurants. Veel statige panden zijn uit het einde van de 19e en het begin van de 20ste eeuw.

Eén van deze panden is de brouwerswoning van familie Bosch. Hier eindigt de wandeling en wordt u in één van de stijlkamers ontvangen met koffie en, speciaal voor de brouwerij gemaakte, bonbons.

Vervolgens is er een rondleiding in het woonhuis en als afsluiting wordt een glas bier geserveerd. U bent niet voor niets in een brouwerij.

Dit programma duurt ca. 2 uur en de kosten bedragen € 18,50 p.p.

Minimale betaling is 10 gasten. Maximaal aantal personen is 20.

 

Met de Bisschopsmolen hebben wij onderstaand arrangement samengesteld. U maakt kennis met twee unieke locaties in Maastricht.

ARRANGEMENT "BAKKER EN BIERBROUWER"

arrangement_bakker-bierbrouwer

Gerst is een van de belangrijkste grondstoffen voor het maken van bier en brood. De Bisschopsmolen, in het centrum van Maastricht, maalde vroeger dit graan voor de bakkers en bierbrouwers en was vanaf het begin van de 15e eeuw eigendom van het gilde van de bierbrouwers.

De Bisschopsmolen wordt nog steeds aangedreven door het water van de rivier de Jeker en is momenteel in gebruik als bakkerij. Van speltgraan worden heerlijke broden, vlaaien en andere lekkernijen gebakken.

Uw programma begint in de Bisschopsmolen met een kop koffie en vlaai, gevolgd door een rondleiding door de molen en de bakkerij. Vervolgens maakt u op eigen gelegenheid een korte wandeling naar het stadsdeel Wyck, aan de overzijde van de Maas. Hier ligt de enige nog overgebleven stadsbrouwerij van Maastricht, namelijk brouwerij de Keyzer van de familie Bosch. De brouwerij was tot 1970 in bedrijf. De brouwerij-gids laat u zien wat er allemaal met de gerstekorrels gedaan moet worden alvorens er bier van kan worden gebrouwen. Alle installaties uit de periode 1920 – 1940 zijn nog aanwezig. Als afsluiting worden in de gelagkamer 2 speciaal bieren geschonken.

Totale duur van het programma: ca. 3 uur.

De prijs van dit arrangement bedraagt € 22,50 p.p. Minimale deelname 10 personen.

Naast de brouwerij is de kookstudio “a la carte” van Pascal-Renée Cohen gevestigd. Een betere buur kun je je eigenlijk niet wensen. Met haar hebben wij twee culinaire arrangement samengesteld.

koken_met_trappisten
ARRANGEMENT “KOKEN MET TRAPPISTEN”

Bier is niet alleen een fantastische drank om te drinken. Je kunt er ook hele mooie gerechten mee bereiden, en dit geldt zeker voor de Trappistenbieren.

Het programma start met een interessante rondleiding bij de brouwerij. De gids neemt u o.a. mee naar de mouterij, de beslagkuip en de bottelarij om u een goed beeld te geven hoe het brouwproces in zijn werk gaat. De rondleiding eindigt in de gelagkamer waar een Trappistenbier wordt geschonken van de abdij van Chimay met een amuse bereid door Pascal-Renée Cohen. Zij neemt u vervolgens mee naar haar kookstudio om samen een driegangen diner te bereiden, waarbij in ieder gerecht een verschillend Trappistenbier wordt gebruikt.

Als de gerechten gereed zijn, gaat u samen genieten van deze maaltijd, waarbij de drie Trappistenbieren geschonken worden.

Duur: ca. 4,5 uur

Prijs: € 69,50 p.p. vanaf 10 deelnemers. Maximaal 30 deelnemers.

Arrangement "BIER EN GASTRONOMIE".

Dit arrangement begint met een glas bier, speciaal voor onze brouwerij gebrouwen, geserveerd in de gelagkamer. Vervolgens is er een rondleiding in de brouwerij en wordt het brouwproces op een duidelijke wijze uitgelegd.

Na afloop van de rondleiding wordt een proeverij van 3 bieren met 3 kleine bijpassende gerechten verzorgd.

Deze proeverij vindt plaats in de gelagkamer van de brouwerij of in de naastgelegen kookstudio “A La Carte“, die de gerechten bereidt.

Tartaar van gerookte zalm

***

Stoofpotje van rund met een puree van pastinaak

***

Vanille panna cotta met een coulis van rood fruit

of

blauwschimmelkaas met notenmelange

U ontvangt informatie over de geschonken bieren en de recepten van de gerechten. Wellicht kunt u ze thuis nog eens maken voor familie en/of vrienden.

Duur: ca. 2,5 uur

Prijs: € 32,50 p.p. vanaf 10 deelnemers. Maximaal 30 deelnemers


Kom op de koffie in de brouwerswoning van de familie Bosch

In de Rechtstraat nr. 61 in Maastricht ligt de brouwerswoning van de familie Bosch met daarachter de brouwerijgebouwen met installaties uit het begin van de 20ste eeuw.

Het woonhuis dateert uit het 2e gedeelte van de 19e eeuw en is nog geheel authentiek.  Op de benedenverdieping bevinden zich de statige directiekamer, de salon met een prachtig gedekte tafel en een cour compleet met volière en een privaat. Op de eerste verdieping, die bereikbaar is via het imposante trappenhuis, zijn de woonkamer en één van de slaapkamers van familie Bosch in originele staat behouden gebleven.

Tijdens de rondleiding in de woning wordt u mee teruggenomen in de tijd en krijgt u een goed beeld hoe de “Grand Chique de Maestricht” in het begin van de 20ste eeuw leefde. Om de sfeer van vroeger helemaal te proeven wordt in de woonkamer op de eerste verdieping koffie of thee geserveerd met speciaal voor de brouwerij gemaakte bonbons en Boschbolletjes.

Na ca. 1 uur stapt u weer  terug in de 21ste eeuw.

De kosten van dit programma in de brouwerswoning bedragen € 9,75 p.p. Minimale betaling is € 97,50. Aan dit programma kunnen maximaal 20 personen deelnemen.

Het programma kan worden uitgebreid met een glas speciaal bier à € 2,50.

 

Rondleiding in de brouwerij inclusief een

proeverij van 6  verschillende bieren

 

Dit programma start in de gelagkamer van de brouwerij waar 2 bieren worden geschonken. Na een uitleg over de ingrediënten en de verschillende bierstijlen is er een uitgebreide rondleiding in de brouwerij (mouthuis, brouwinstallaties en bottelarij) en de brouwerswoning van familie Bosch. Tijdens de rondleiding worden 2 bieren geschonken. Na afloop van de rondleiding worden in de gelagkamer nog eens 2 bieren geserveerd vergezeld van enkele kleine hapjes.

Bij het afscheid ontvangen de gasten een flesje bier dat speciaal voor onze brouwerij wordt gebrouwen.

 

De prijs van dit ca. 3 uur durende programma bedraagt € 22,50 p.p.

 

Minimale deelname cq betaling: 10 personen of te wel € 225,00.

Maximale deelname: 25 personen (bij meer gasten, eerst overleg) 

Wilt U een van deze arrangementen reserveren, klik hier