Slideshow-01 Slideshow-02 Slideshow-03 Slideshow-04 Slideshow-05 Slideshow-06 Slideshow-07 Slideshow-08 Slideshow-09

Inrichting

  • im_inrichting1De ammoniakcompressor, ook wel ijsmachine genoemd, zorgde voor het koelen van de gistkuipen (tot < 10 graden Celsius) en voor het koelen van de lagerruimten tot 4 graden Celsius. In de opslagruimten staan de lagertanks voor nagisting.
  • im_inrichting2Deze foto laat de originele brouwketel van Brouwerij de Keyzer zien. Voor het brouwproces werd warm water aangevoerd vanuit de waterketel die buiten stond. Het gebrouwen bier werd na afkoeling- via leidingen naar de lagerruimtes getranspor-teerd. De roer- of beslagkuip met een inhoud van 40 hl welke in de jaren 1920 werd geplaatst. Bouwjaar van voor 1875, volgens aangifte douane formulieren.
  • im_inrichting3Voor het schoonmaken van de flessen beschikte de brouwerij over een half-automatische wasstraat
  • im_inrichting4De katoenen doekenfilter. Het zijn ronde aaneen gekoppelde gietijzeren schijven, waartussen katoenen doeken worden gespannen. Het bier wordt onder druk doorheen gespoten. De eiwitvlokken en andere verontreinigingen bleven in de doeken achter. Men had dan “klaar” (helder) bier.
  • im_inrichting5Een half-automatische, draaiende, flessen-vuller.
  • im_inrichting6Via dit apparaat werden de gevulde flessen voorzien van een kroonkurk.